ČESTITAMO DAN GRADA SARAJEVA

U mjesecu aprilu uživajte u predstavljanju zbirke “Razija Handžić” na našim Facebook i Instagram stranicama. Predstavljanje ove zbirke za Vas je pripremio naš saradnik Zlatan Delić.

Danas, povodom 6. aprila, predstavljamo vam poseban eksponat, Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva koju je Razija Handžić, osnivačica našeg Muzeja, dobila za zbirku poezije “Uspravno plamenje”.

U ovoj godini Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH slavi 60 godina neprekinutoga rada. Došlo je vrijeme da naučimo pružiti ruku svima koji su gradili i poštovali naš Muzej u decenijama koje su iza nas – ovoga puta za vrijeme svjetske katastrofe.

Možda sad nije vrijeme da se masovno okupljamo. Možda nas dugo nećete posjećivati onako kako smo naučili. Naši muzeji vrijednost su koja ne prolazi, pa mi i ne ovisimo o slavljima i svečanim otvorenjima – nego o Vama, koji ste naš Muzej gradili i poštovali.Od 1. augusta 2020. godine odvajamo u virtuelnom svijetu po mjesec dana za predstavljanje po jedne naše zbirke. Naši kustosi i kustosice pripremili su sadržaje za svaki dan – kako bismo Vam predstavili i približili 12 naših najvažnijih zbirki. Ako se pitate kako nam u tom radu možete pomoći (dovoljno je i simbolično) – na naslovnici naše FB stranice je broj muzejskog računa. Spisak prijatelja i prijateljica Muzeja objavljivat ćemo prema tome kako pristižu donacije, bez obzira na uplaćeni iznos

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Website Built with WordPress.com.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: