Posjeta ministra kulture i sporta KS


Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovnine danas je posjetio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, gospodin Samir Avdić.
Direktorica Muzeja Šejla Šehabović pokazala je ministru Avdiću Stalnu postavku Muzeja u kojoj se čuvaju originalni rukopisi, eksponati i lični predmeti koji su pripadali književnicima Ivi Andriću, Meši Selimoviću, Isaku Samokovliji, Silvija Strahimiru Kranjčeviću, Petru Kočiću, Ziji Dizdareviću, Branku Ćopiću, Maku Dizdaru…
Ministar Avdić je obišao i pozorišni dio Stalne postavke te se upisao u Knjigu utisaka.
Podsjetio je da ove godine iznos namijenjen finansiranju sedam institucija kulture od značaja za BiH, iz budžeta Kantona Sarajevo, ostaje na prošlogodišnjem nivou.

  • Osim toga, ja kao kantonalni ministar kulture mogu ponuditi da budem most između institucija i potencijalnih partnera za saradnju na različitim projektima. Za svaki dobar projekt rado ću dati preporuku. Također, mogu, kada je to potrebno i u skladu sa svojim obavezama, biti prisutan na tim sastancima te sugestijama pomoći koliko je u mojoj moći – kazao je ministar Avdić.

Direktorica Šehabović se zahvalila ministru Avdiću na posjeti i iskazanoj spremnosti da Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH pomogne da premosti težak period u kojem se nalazi.

Sarajevo, 26. 02. 2021.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Website Built with WordPress.com.

Gore ↑

%d blogeri kao ovaj: